Арам салат тайерлаш усули

Турпли салат

1. Турп — 2 дона.
2. Кайнатилган кизил сабзи — 2 дона.
3. Кайнатилган гушт — 150-200 гр.
4. Яшил нухот — 75-100 гр.

5. Майонез — 0,5 пиёла
6. Шивит — 1 бог


Тайёрланиши:

Хамма масалликлар майда сомонча тугралади. Тугралган турпни тахири чикиши учун бироз муддатга сувга солиб куйинг. Сунгра, барчаси аралаштирилади.

Кабачкилар ювилиб, 0,5 — 0,7 см калинликда паррак килиб тугралади. Тухум, ун, туз идишга солиниб, яхшилаб аталанади. Кабачкилар тухумли массага ботирилиб, товадаги ёгда икки томони кизаргунича ковурилади. Ковурилган кабачкилар совутилади.

Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

Тухум сувда пишириб, артилади. Бодринг, колбаса, кузикорин, тухум сомонча шаклида тугралади. Пишлок киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Хамма масалликлар майонез билан аралаштирилади. Тайёр салат ликопчаларда дастурхонга тортилади.

Идишга консерва балик солинади. Устидан санчкида булакланади. Балик устига сувда кайнатилган ва киргичдан чикарилган картошка солинади. Унинг устига кайнатилган тухум оки киргичдан чикарилади. Кейинги катламга майонез суртилади. Устига киргичдан чикарилган пишлок сепилади. Колган тухум сариги билан салат безатилади.

Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

Барча масалликлар кубик килиб тугралади. Таъбга караб туз, лимон суви ва ёг солиб, аралаштирилади. Эслатма: Зайтун ёги урнига салат (писта) ёгини ишлатиш мумкин.

Италя ошхонасининг машҳур газакларидан бири. Жуда ҳам нозик ва мазали. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

“Мимоза” салати – пазандалик классикаси саналади. Майдаланган туҳум сариғи билан безатилган ушбу салат гулларни эслатиб, дастурҳонга байрамона қиёфа бағишлайди, шунинг учун Мимоза салати байрам маросимларида тез-тез тайёрланади. Салат жуда юмшоқ ва тўйимли саналади, қуйида унинг классик рецепти сизга хавола этилади.

Сезар салати сўнгги пайтда жуда мащур бўлиб бормоқда. У кўплаб турли рецептларга эга, унга қисқичбақа, товуқ, курка гўшти, товуқ ёку бедана туҳумлари, шампинён, бринза, пишлоқ, ёнғоқ, булғор қалампири ва хатто жўҳори, майиз ёки ананас хам қўшиб тайёрланадиган турлари мавжуд. Ушбу мақолада эса анъанавий товуқ гўштидан тайёрланадиган сезар рецепти.

Саримсок пиёзни майда туграб, карам, зираворлар хамда ёг билан яхшилаб аралаштирилади. Устига 0,5 чой кошикда сирка солинади ва усти беркитилади. Колган масалликлар сомонча усулида тугралади. Сунгра хамма масалликлар бирга аралаштирилади. Бу салатга гушт кушилса, янада мазали ва хушхур булади.

Источник

Грузинча тузланган карам

Бу жуда ҳам мазали ва фойдали. Витаминларга бой. Қуюқ таомлар учун ажойиб қўшимча. Тайёрланиши оддий, натижаси сизни лол қолдириши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг!

Керакли масаллиқлар:

  • 3 кг карам
  • 1-2 дона лавлаги
  • 1-2 дона саримсоқ боши
  • Аччиқ қалампир
  • Укроп ёки селсерей
  • 3 ош қошиқ туз
  • 1 ош қошиқ шакар
  • 2-3 дона лавр барги

Тайёрлаш усули:

1. Карамни икки қисмга бўлинг, сўнг, ҳар бир карам қисмини 4 қисмга бўлинг. Карамни шундай кесингки, кесилган карам қисмлари сочилиб кетмасинг.
2. Лавлагини тозаланг ва ўртача қалинликда, юмалоқ шаклда кесинг.
3. Карам тузланадиган идишга лавлаги ва карамни қатор кетма-кетликда солинг.
4. Саримсоқ доначаси, кўкат ва қалампирдан солинг.
5. Лавр барги ва туз сепинг. Кастрюлкага 2 литр сув қуйинг. Туз, шакар ва лавр барги солинг. Оловга қўйинг ва қайнатинг. Иссиқ маринадни карам ва лавлаги устидан қуйинг.
6. Карам устини лаганча билан бостириб ёпинг. Устига оғир вазнда нарса қўйинг. 5-7 кун хона ҳароратида сақланг. Белгиланган вақт ўтиб, карамни олиб музлатгичга қўйинг.

7. Карамни дастурхонга тортишдан аввал ўсимлик ёғи билан сепинг. Дастурхонга тортинг.
Ёқимли иштаха!

Кабачкилар ювилиб, 0,5 — 0,7 см калинликда паррак килиб тугралади. Тухум, ун, туз идишга солиниб, яхшилаб аталанади. Кабачкилар тухумли массага ботирилиб, товадаги ёгда икки томони кизаргунича ковурилади. Ковурилган кабачкилар совутилади.

Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

Тухум сувда пишириб, артилади. Бодринг, колбаса, кузикорин, тухум сомонча шаклида тугралади. Пишлок киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Хамма масалликлар майонез билан аралаштирилади. Тайёр салат ликопчаларда дастурхонга тортилади.

Идишга консерва балик солинади. Устидан санчкида булакланади. Балик устига сувда кайнатилган ва киргичдан чикарилган картошка солинади. Унинг устига кайнатилган тухум оки киргичдан чикарилади. Кейинги катламга майонез суртилади. Устига киргичдан чикарилган пишлок сепилади. Колган тухум сариги билан салат безатилади.

Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

Барча масалликлар кубик килиб тугралади. Таъбга караб туз, лимон суви ва ёг солиб, аралаштирилади. Эслатма: Зайтун ёги урнига салат (писта) ёгини ишлатиш мумкин.

Италя ошхонасининг машҳур газакларидан бири. Жуда ҳам нозик ва мазали. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

“Мимоза” салати – пазандалик классикаси саналади. Майдаланган туҳум сариғи билан безатилган ушбу салат гулларни эслатиб, дастурҳонга байрамона қиёфа бағишлайди, шунинг учун Мимоза салати байрам маросимларида тез-тез тайёрланади. Салат жуда юмшоқ ва тўйимли саналади, қуйида унинг классик рецепти сизга хавола этилади.

Сезар салати сўнгги пайтда жуда мащур бўлиб бормоқда. У кўплаб турли рецептларга эга, унга қисқичбақа, товуқ, курка гўшти, товуқ ёку бедана туҳумлари, шампинён, бринза, пишлоқ, ёнғоқ, булғор қалампири ва хатто жўҳори, майиз ёки ананас хам қўшиб тайёрланадиган турлари мавжуд. Ушбу мақолада эса анъанавий товуқ гўштидан тайёрланадиган сезар рецепти.

Саримсок пиёзни майда туграб, карам, зираворлар хамда ёг билан яхшилаб аралаштирилади. Устига 0,5 чой кошикда сирка солинади ва усти беркитилади. Колган масалликлар сомонча усулида тугралади. Сунгра хамма масалликлар бирга аралаштирилади. Бу салатга гушт кушилса, янада мазали ва хушхур булади.

Источник

Винегрет салати тайёрлаш — рецепти, босқичлари + расмлари, фойдали тавсиялар

Винегрет хам байрам дастурҳони, хам кундалик тамаддилар учун жуда мос келадиган салат. Барчага маълумки, салатнинг асосини сабзавотлар ташкил этади ва бу организм учун жуда фойдалидир. Ўсимлик мойи бу холда маёнез ўрнини яҳши боса олади. Винегрет тайёрлаш хатто ёш бекаларда хам қийинчилик чақирмайди. Демак, мархамат.

ВИНЕГРЕТ САЛАТИ ТАЙЁРЛАШ
Тайёрлаш вақти: 50 дақиқа | Портсиялар сони: 4-5
Керакли масаллиқлар:

Сабзи – 100 г;
Картошка – 200 г;
Тузланган карам – 100 г;
Тузланган бодринг (ёки маринадланган) – 100 г;
Кўк пиёз – 75 г;
Яшил нўҳат (консерваланган) – 100 г;
Ўсимлик мойи – 50 мл;
Таъбга кўра туз, мурч, қалампир.


Тайёрланиши:

Картошка, лавлаги ва сабзи қайнатиб олинади, совутиб, пўстидан тозаланади.
Картошка, лавлаги, сабзи ва бодринг кубик шаклида тўғралади, кўк пиёз майдаланади.
Лавлагидан ташқари барча сабзавотлар идишга солинади, тузи ростланади, бироз ўсимлик мойи қўшилади ва аралаштирилади.
Лавлаги алохида идишга солиб, унга ўсимлик мойи қўшиб, аралаштирилади. Бу холда юзаси ёғланган лавлагининг ранги бошқа сабзавотларга ўтмайди. Бироқ, тўқ қизил рангли салатни ҳохласангиз, лавлагини хам бошқа сабзавотлар билан биргаликда аралаштиришингиз мумкин.


Лавлаги бошқа сабзавотларга қўшиб, аралаштирилади. Винегрет салати тайёр. Ёқимли иштаха!
ТАВСИЯЛАР
Сабзавотларни пўстлоғи билан бирга қайнатинг. Бу холда уларда кўпроқ витамин сақланиб қолади. Сабзавотларни қайнаб турган сувга солиш керак.
Агар барча сабзавотларни бирга қайнатадиган бўлсангиз, даставвал сувга лавлагини солинг, чунки у энг қийин пишади (таҳминан 60 дақиқа), кейинги ўринда сабзи (40 дақиқа), сўнг картошка (30 дақиқа). Сабзавотлар тайёр бўлгач, уларни бошқа идишга солинг, сувда асло қолдирманг. Акс холда уларнинг таъми бузилади ва эзилувчан бўлиб қолади.
Салат тайёрлашдан олдин сабзавотларни совутинг. Иссиқ ёки илиқ сабзавотлардан тайёрланган винегрет сифати тезроқ бузилади.
Дастурҳонга тортиқ қилиш. Салатни тортиқ қилишдан олдин уни 30-60 дақиқа совутгичга қўйиб олиш тавсия этилади.

Кабачкилар ювилиб, 0,5 — 0,7 см калинликда паррак килиб тугралади. Тухум, ун, туз идишга солиниб, яхшилаб аталанади. Кабачкилар тухумли массага ботирилиб, товадаги ёгда икки томони кизаргунича ковурилади. Ковурилган кабачкилар совутилади.

Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

Тухум сувда пишириб, артилади. Бодринг, колбаса, кузикорин, тухум сомонча шаклида тугралади. Пишлок киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Хамма масалликлар майонез билан аралаштирилади. Тайёр салат ликопчаларда дастурхонга тортилади.

Идишга консерва балик солинади. Устидан санчкида булакланади. Балик устига сувда кайнатилган ва киргичдан чикарилган картошка солинади. Унинг устига кайнатилган тухум оки киргичдан чикарилади. Кейинги катламга майонез суртилади. Устига киргичдан чикарилган пишлок сепилади. Колган тухум сариги билан салат безатилади.

Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

Барча масалликлар кубик килиб тугралади. Таъбга караб туз, лимон суви ва ёг солиб, аралаштирилади. Эслатма: Зайтун ёги урнига салат (писта) ёгини ишлатиш мумкин.

Италя ошхонасининг машҳур газакларидан бири. Жуда ҳам нозик ва мазали. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.

“Мимоза” салати – пазандалик классикаси саналади. Майдаланган туҳум сариғи билан безатилган ушбу салат гулларни эслатиб, дастурҳонга байрамона қиёфа бағишлайди, шунинг учун Мимоза салати байрам маросимларида тез-тез тайёрланади. Салат жуда юмшоқ ва тўйимли саналади, қуйида унинг классик рецепти сизга хавола этилади.

Сезар салати сўнгги пайтда жуда мащур бўлиб бормоқда. У кўплаб турли рецептларга эга, унга қисқичбақа, товуқ, курка гўшти, товуқ ёку бедана туҳумлари, шампинён, бринза, пишлоқ, ёнғоқ, булғор қалампири ва хатто жўҳори, майиз ёки ананас хам қўшиб тайёрланадиган турлари мавжуд. Ушбу мақолада эса анъанавий товуқ гўштидан тайёрланадиган сезар рецепти.

Саримсок пиёзни майда туграб, карам, зираворлар хамда ёг билан яхшилаб аралаштирилади. Устига 0,5 чой кошикда сирка солинади ва усти беркитилади. Колган масалликлар сомонча усулида тугралади. Сунгра хамма масалликлар бирга аралаштирилади. Бу салатга гушт кушилса, янада мазали ва хушхур булади.

Источник

Кўпи билан 5 дақиқада тайёр бўладиган 10 хил салат

Ҳар бир уй бекаси ҳам қийин ва узоқ вақт оладиган таом ҳамда салат тайёрлашни хуш кўравермайди. Қолаверса, турли вазият бўлиши, тўсатдан уйга меҳмон келиб қолиши мумкин ва бундай вақтда дастурхонга тортиладиган егулик қанча тез тайёр бўлса шунча яхши. Шуни инобатга олган ҳолда тайёрланиши учун 5 дақиқа кифоя қиладиган мазали салатлар рецепти билан бўлишамиз.

Крабли салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Тез тайёр бўладиган салатлардан бири бу крабли салат ҳисобланади ва уни ҳатто унча тажрибага эга бўлмаган уй бекалари ҳам тайёрлай олади. Бунинг учун крабларни тозалаб, ўртача катталикда кесиб чиқинг. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Помидор ва булғори қалампирини ҳам кубик шаклида тўғранг. Маҳсулотларни майонез билан аралаштиринг, консерваланган жўхори қўшинг. Безатинг ва салат тайёр.

Бодрингли салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Салат учун бир дона бодринг, колбаса ва тухум керак бўлади. Уларнинг барчасини ўртача катталикда тўғранг. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Майонез қўшиб аралаштиринг.

Сабзили салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Салатни тайёрлаш учун 2 та қайнатилган тухум, саримсоқ, 2 ош қошиқ майонез керак бўлади. Сабзавотларни ювиб тозалагандан кейин қирғичдан чиқаринг. Тухумни тўғраб, саримсоқни майдаланг ва маҳсулотларни яхшилаб аралаштиринг.

Колбаса ва помидорли салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Ушбу салат учун 250 гр колбаса, 1 дона помидор, пиёз ва 55 гр майонез керак бўлади. Пиёзни ярим думалоқ, колбаса ва сабзавотни сомонча шаклида тўғранг. Маҳсулотларга соус қўшиб аралаштиринг.

Пишлоқли салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Мазкур салатни тайёрлаш учун икки дона помидор, пишлоқ, 2 ош қошиқ соус ҳамда шивит ва қуритилган нон бўлаклари керак бўлади. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Помидорни тўғранг ва саримсоқни майдаланг. Маҳсулотларни аралаштиринг, туз ва мурч сепинг. Майдаланган нон бўлаклари ва шивит билан безанг.

Мол гўшти қўшиб тайёрланадиган салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Ушбу салатни шўрва тайёрлаганингизда қолган бир бўлак гўшт билан ҳам тайёрлаш мумкин. Уни ўрнига товуқ қўшса ҳам бўлади. Гўштдан ташқари, оқ турп, пиёз ва 2 дона тухум, майонез, ўсимлик ёғи ҳамда зираворлар керак бўлади. Тайёрлашни гўштни сомонча шаклида тўғрашдан бошланг. Пиёзни ярим думалоқ шаклда тўғраб, ўсимлик ёғи солинган товада биринчи гўштни, кейин эса пиёзни солиб қовуриб олинг. Турпни қирғичдан чиқаринг, тухумни тўғранг ва барча маҳсулотларни қўшиб аралаштиринг. Туз ва мурч сепинг.

Зайтун солиб тайёрланадиган салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Салат учун бир дона бодринг, колбаса ва тухум керак бўлади. Уларни ўртача қалинликда тўғраш керак. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Маҳсулотларга яшил консерваланган нўхат қўшинг, туз сепинг ва майонез солиб аралаштиринг. Тайёр салатни шивит билан безанг.

Балиқли салат

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Ушбу салатни тайёрлаш учун балиқни бўлакларга бўлинг. Тухумни кубик шаклида тўғранг. 50 гр қайнатилган гуручни салатга қўшинг. Яшил консерваланган нўхат ҳамда шивит қўшинг ва туз сепинг.

«Леди» салати

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Қайнатилган товуқ ва бодрингни кубик шаклида тўғранг. Унга шивит, мурч ва зираворлар қўшинг, Сметана қўшиб аралаштиринг.

«Дамский каприз» салати

Фото: «Оҳ Petra.ru»

Консерваланган ананасни майда сомонча шаклида, товуқ гўштини кубик шаклида тўғранг. Икки дона тухум ва пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Маҳсулотларга майонез қўшиб аралаштиринг.

Источник

Читайте также:  Квашеная капуста с говядиной салат
Оцените статью